White Cat's Paw --> Cat Paw Print

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Näyttelytohinaa

Nyt  on Kokkola KV takana. Osallistuimme Viivin kanssa junnuihin ja kilpakumppaniksi saimme noin kymmenen kaunista junnunarttua. Tuomarina toimi Kurt Nilsson, joka ei ole ehkä niin kokenut shelttituomarina, mutta on huumorintajuinen ja ihan mukavan oloinen mies.

Päivä oli älyttömän kuuma. Joka puolella vilisi karvatonta ja karvallista häntää, oli telttoja, kiireisiä ihmisiä ja vienossa tuulenvireessä lentäviä karvapalloja. Hieman ennen kehää olin sisäisen hermoromahduksen partaalla, mutta onneksi tukijoukot helppivät ja kannustivat. Kehään mennessä sain itseni koottua ja esiinnyimme rennosti ja hyvin! Viiviä kiinnosti nurmikon hajut, mutta onneksi kehäkierrokset sujuivat ilman kummempia haisteluita. Pöydällä tuomari hyökkäsi tunnustelemaan kovakouraisesti Viiviä (täysin yllättäen) sivusta, joten Viivi painautui tiukasti minua vasten ja oli hieman haluton kopelointiin.

Arvosanaksi pamahti H, eli hyvä. Olen hieman ehkä pettynyt arvosanaan, mutta onneksi arvostelu oli kuitenkin suurimmilta osin positiivinen (pelkän arvostelun perusteella olisin ehkä odottanut EH:ta). Tärkeintä on, että suorituksesta jäi hyvä mieli. Hyvä me!

Tässä Viivin saama arvostelu:
"Feminiininen. Hyvä pää. Kevyet korvat. Upea kaula. Hieman putoava (??) eturuumis. Hyvät mittasuhteet. Liian ohut. Tarvitsee kroppaan lisää volyymiä. Hyvät kulmaukset. Saisi olla vähän stabiilimmat liikkeet. Hieman ylpeä hännästään."

                                                                          (c) Mari H.


Tähän postaukseen on kai hyvä lisätä vielä Viivin pentunäyttelystä saama arvostelu. Kyseinen näyttely järjestettiin Helsingissä 24.11.2013, ja ikää neidillä oli 6kk. Astelimme kehään täysin tietämättöminä siitä, mitä pitäisi tehdä. Tuomarina toimi Rune Fagerström. Pöytä meni päin mäntyä ja seisotus ei onnistunut, mutta ongelmista huolimatta sijoituimme kolmannelle sijalle! Tuomari piti kovasti näkemästään ja arvostelu oli aivan upeaa luettavaa.

"Hyvin määrätietoinen nuori nainen jolla hyvät rungon mittasuhteet. Kaunis tyypillinen ylälinja. Hyvänmallinen pää. Hyvä kuono -osan vahvuus. Hyvät korvat.
Kauniit silmät ja ilme. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset edessä ja takaa.  Hyvä runko. Hyvä matala kinner. Liikkuu hyvin. Tarvitsee harjoittelua pöydällä."Ja KP sieltä tuli!


Vaikka neidillä ei tällä hetkellä olekaan pohjavillaa (koska se alkaa kasvaa takaisin?!), eikä lihasmassaa nimeksikään (koska se alkaa kehittyä?!), ilmoitin meidät Shetlanninlammaskoirien erikoisnäyttelyyn 16.8! Odotan reissua jo innolla: paljon paljon shelttejä ja shelttimäistä menoa!

Katja ja Viivi

1 kommentti:

  1. Turhaan odotat että viiville alkaa vain yhyäkkiä tulla massaa, anna sille enemmän ruokaa niin sillä on "rakennusaineita" mistä alkaa sitä massaa kehittää, ei liian laihalle koiralle massaa tule jos sitä vaan odottelee eikä asian eteen tee mitään. Lisää (ja hyvää) ruokaa vaan kuppiin neitille niin eiköhän se siitä ala sitä massaa saada :)

    VastaaPoista